Valg af hårtrimmer

Hårtrimmer guide

Hårtrimmeren er efterhånden blevet en hver mands eje især hvis du alligevel regelmæssigt ønsker at klippe håret kort der hjemmefra. Men hvad skal du gå efter når du vælger en hårtrimmer? Vi vil her på haartrimmertest.dk gennemgå de forskellige egenskaber for hårtrimmere sådan at du er helt sikker på hvad du skal gå efter ved en og at du vælger den helt rigtige model for dig.

For at vide hvilken Hårtrimmer er den rigtige for dig er det også nødvendigt at kende dit behov. Det er klar at hvis du ikke vil benytte trimmeren særlig ofte er der her heller ikke nogen grund til at investerer i den dyreste model. Her vil vi gennemgå de egenskaber hårtrimmeren besidder og du kan derefter vælge den håtrimmer der passer bedst til dine behov. Hårtrimmer besidder forskellige egenskaber herunder:

 • Skære hastighed
 • Klippebrede
 • Klippelængde uden afstandskam
 • Antallet af afstandskamme og deres længde
 • Batteritid
 • Lade tid
 • Bladenes skær
 • Vægt
 • Støjniveau
 • Om den er trådløs eller ej
 • Ekstra features.
 • Når du skal vurdere hvilken trimmer der er bedst kan det altså være en god idé at tænke over disse faktorer. Vi vil herunder forklarer de enkelt egenskaber og forklare om hvad der er at være opmærksom på de forskellige punkter.

  Skærehastighed

  Hastigheden af skærene måles i svingninger pr. minut som kan være forkortet til RMP. Jo højre antallet af svingerne er jo kraftigere maskine er der altså tale om, og jo hurtigere og tættere kan du klippe håret, effektivt. En normal hårtrimmer vil lægge omkring de 5000 svinginger i minuttet, mens du kan få barbermaskiner med op til 10000 svingninger i minuttet, typisk noget der kan være en fordel hvis du klipper håret tit, hvilket frisører ofte har behov for, eksempelvis.

  Klippebredde

  Bredden på din hårtrimmer er også noget du med fordel kan kigge lidt på. Hvis du bare skal klippe normalt vil en brede på 45 millimeter være meget normalt og belejligt. Igen er der tale om jo bredere skæret er, jo hurtigere kan du klippe dit hår med trimmeren. Men der er så samtidig den ulempe at med en maskine med bredt skær at du har væsentlig sværere ved at lave detaljer og klippe fine linjer som eksempelvis ved bakkenbarter. Så hvis du gerne vil gøre lidt ud af frisuren og lave detaljer kan det faktisk også være en god idé at skaffe en trimmer med et smalt skær for bedre kontrol. Hvis du blot ønsker en hurtig klipning og selve frisuren ikke er så vigtig, bare det bliver kort og sidder som det skal, kan du vælge en trimmer med et bredt skær.

  Klippelængde uden afstandskam

  En trimmer til håret har forskellige længeindstillinger. Der vil typisk også stå ved køb af en maskine hvor tæt den kan klippe. Hvis du ønsker en meget kort klipning skal du naturligvis også gå efter hårtrimmer der kan klippe så kort som du vil have det. Derudover er der også forskellige indstillinger på maskinen du kan skifte mellem hvilket giver dig flere muligheder, især i kombination med afstandskammene.

  Antallet af afstandskamme og deres længde

  Med stort set alle slags hårtrimmere følger deres også en eller flere afstandskamme. Kammen er med til give afstand mellem trimmeren og dit hår, sådan at du altså ikke klipper det helt ned og nærmest skaldet. Jo længere afstandskammen er jo mere længde får du på dit hår efter at have trimmet det. Afstandskammene i kombination med længeindstillinger giver dig antallet af muligheder for at indstille in barbering. Med f.eks. 5 længde indstillinger og 4 kamme får du altså 20 forskellige indstillinger på din hårtrimmer. Nogle afstandskamme har et hoved på begge ender sådan at hver kam giver dig to kamme.

  Batteritid

  Batteritiden på din hårtrimmer kan være vigtigt at have i mente under trimning. En typisk hårtrimming ville for de fleste maskinernes vedkommende nok kunne klares på under 30 min hvilket stort set alle maskiner også kan holde strøm til. Men hvis der er flere der skal barberes af gangen, eller du skal ud og rejse kan det være en idé at skaffe en hårtrimmer med en lidt længere batteritid for at undgå at løbe tør for strøm undervejs. Du skal jo også huske at det kan tage tid at lave detaljer eller at klippe dig selv, især i nakken, hvis du er alene, heraf er batteritiden ikke altid uvæsenlig.

  Ladetid

  Lade tiden på hårtrimmeren er også noget man bør kigge efter. En god hårtrimmer ville som regel kunne lades på under 12 timer og det fleste har en lade tid der langt mindre og er mere i retning af noget af 4 timer. Hvis du ikke bruger trimmeren så tit kan du nok godt gå lidt på kompromis med laden tiden, men det ville så også være irriterende at skulle vente så det er helt sikkert værd at tænke over.

  Bladenes skær

  En hårtrimmer vil typisk have enten stål- eller titaniumblade. Titanium skærene har en længere holdbarhed en rustfri stål, og kan holde op til dobbelt så mange klipninger. Dette vil sige at hvis du går efter en trimmer med lang levetid som kan klare mange barberinger, bør du altså gå efter en barbermaskine med titanium skær frem for stålblade.

  Vægt

  Vægten på trimmeren? Hvorfor er det nu relevant? Normalt forbinder man et lidt tungere stykke elektronik med højre kvalitet, men dette er ikke nødvendigvis sandt. Hvis du står med en hårtrimmer og skal klippe dit eller en andens hår, kan en forskel på et par hundrede gram faktisk gøre en stor forskel i længen. Forestil at du skal trimme dig selv på toppen af hoved og i nakken. Ikke lige frem den mest behagelige stilling for din arm og især ikke når det kan tage en halv times tid at klippe dig helt. Derfor er vægten ikke helt ligegyldig. Hvis du klipper dig selv med trimmeren kan du med fordel gå efter en lidt letter model.

  Støjniveau

  Når du skal stå og klippe dig på hovedet og omkring ørene, har du at gøre med et lidt udsat område i forhold til støj. Når du holder et vibrerende stykke elektronik som en hårtrimmer i nærheden af ørene larmer det mere end man nok er klar over i første omgang. Derfor er det vigtigt at holde øje med støjniveauet som er målt i DB (decibel). Jo lavere DB jo mindre støjende er maskinen.

  Om hårtrimmeren er trådløs eller ej

  Dette er i princippet ligegyldig for produktets performance, men det er altid vigtigt til at tjekke inden. De fleste hårtrimmere kører i dag på batteri og er derfor i sagens natur trådløse. Det er jo ikke altid du har en stik kontakt lige ved hånden vel? Hvis du derimod vælger en hårtrimmer med ledning skal du i det mindste ikke bekymre dig om batteritid.

  Ekstra features

  Nogle hårtrimmere har også forskellige ekstra features som kan være behjælpelige for nogen. Nogle maskiner giver dig mulighed for USB-ladning hvilket kan være en fordel hvis du gerne vil lade om med din bærbar og ikke har stikkontakten ved hånden. De fleste trimmere bruger også LED lys til at vis for meget strøm der er tilbage, men der findes faktisk også trimmer med smart display hvor du kan se batteritiden i minutter i stedet. Meget praktisk hvis du vil vide mere præcist hvor lang tid du har tilbage på din hårtrimmer. Andre maskiner har måske en easy clean holder sådan at du kan putte trimmeren ind i en beholder og rengøre meget let på denne måde.

  Hvor kan jeg købe hårtrimmere?

  Du kan købe hårtrimmere her. Denne side har et bredt udvalg af trimmere i alle prisklasser og kvalitet.

  babyliss-fx672e-haartrimer


  Pris og kvalitet?

  Her har du det. Nu ved du præcist hvad du kan vælge imellem når du skal købe en hårtrimmer. Det vil i sidste ende jo altid være en afvejning mellem pris og kvalitet eller antal af features. Det er vigtigt at notere sig at du sagtens kan få billige hårtrimmer der faktisk fungere udmærket, men hvis du har erfaring med trimmere og har tænk dig at benytte den fremadrettet er det helt sikkert værd at køb en lidt dyrre model af høj kvalitet.